Az értékelési rendszerünkről bővebben:

Mint tudjátok, a nyilvános weboldalainkra felkerült képeket a közösségi oldalra felöltött munkáinkból választjuk ki. Mielőtt felkerülnének, az 500px.com oldalon lévő galériánkba tesszük ki. Itt hetente körülbelül 100-150.000 képletöltés van a fotóinkból és a megtekintők értékelik is azokat. Ezt a módszert használjuk szűrőnek, megállapítandó,  hogy egy kép elég jó-e ahhoz, hogy megjelenjen a weboldalainkon. A bekerülési küszöb a modellfotózással foglalkozó oldalunkon 96,0 pont, az aktfotózással foglalkozó oldalunkon 95,5 pont, tehát, amelyik képet 96,0, illetve 95,5 pont felett értékelik, az kikerül a nyilvánosság számára is látogatható weblapjainkra. Természetesen ez az általunk közízlésnek elfogadott módszer is tévedhet, de valahogyan szeretnénk egy nívót tartani. Ezt a módszert választottuk, mert szerettük volna, ha tőlünk független elvek alapján történik a képek minősítése. Ettől csak pozitív esetben térünk el. A publikálásnál a három elnökségi tag alkalmazhat pozitív diszkriminációt. Ha egy kép nem éri el a ponthatárt, de mindhárman egységesen úgy ítélik meg, a kép mégis kikerülhet a nyilvános weboldalunkra.

A weblapok nyitóoldalán lévő 6-6 kép kiválasztása is hasonló módon történik. Ide a weboldal szerkezete miatt csak fekvő formátumú képeket tehetünk ki. Az adott félévben, az 500px-en a 6-6 legjobb eredményt elért, fekvő formátumú modell, illetve aktfotó kerül a weblapok nyitó képei közé.

Minden hónapban szeretnénk megmutatni azt, hogy mely képek kapták a legtöbb pontot, a legjobb értékelést, mind az akt-, mind a modellfotók közül. Ezeket a „top” galériákat, a weboldalunk oldalsávján lévő linkek segítségével érhetitek el.