Gyakorlott modelleket keresünk aktfotós rendezvényeinkhez

Rendszeresen tartandó, amatőr fotósok részére szervezett rendezvényeinkhez keresünk gyakorlott aktmodelleket. A rendezvények egy napos, hétvégés és egy hetes időtartamúak, főként belföldön, de az egyhetes rendezvényünk az Adrián kerül lebonyolításra. Számukra egy adatbázisban biztosítunk ingyenes megjelenési lehetőséget, melyet fotósaink láthatnak.

A rendezvényeken a modellek előre meghatározott órabérért tudnak dolgozni, amely órabér igazodik a rendezvény amatőr célú jellegéhez. Ezt 5.000 Ft-ban határoztuk meg, ami valamivel a kért piaci árak alatt van első hallásra, de mivel egy-egy ilyen rendezvényen biztosítva lesz elég sok munka, összességében egy rendben lévő napidíj jöhet ki belőle. Az egynapos rendezvényen kb. 20-30.000 Ft-ot, egy egész hétvégésen kb. 40-50.000 Ft-ot, illetve az egyhetes rendezvényünkön, amellett, hogy nyaralásra is lesz időd, nagyjából 70-90.000- Ft-ot tudsz tisztán megkeresni. Ha úgy érzed, hogy ezek az összegek számodra nem megfelelőek, akkor a rendezvényeinken nem rád van szükségünk, te pedig nem minket keresel megrendelőként.

Ezért érdemes jelentkezned:

  • A rendezvényeinkre a jelentkezők közül fogunk először modelleket keresni.
  • Fotós tagjaink a rendezvényeken kívül is megkereshetnek munkaajánlatokkal, ilyen esetekben már egyedi megállapodás szerint, tehát nincs meghatározott óradíj.
  • Nem kell lavíroznod komolytalan és esetleg nem korrekt fotósok ajánlatai közt, akik a Facebook-on vagy máshol találnak rád. Az egyesület tagjaival nem fog “baleset” érni.

A díjazás rendszere egy Magyarországon eddig csak általunk alkalmazott és használt rendszer, mely a következőképpen épül fel:

A gyakorlott aktmodellek díjazása – Rendezvényeinken a gyakorlott aktmodellek pénzért fognak dolgozni, 5.000 Ft. / óra díjazással. Minden, a rendezvényen részt vevő fotósnak lesz egy kötelezően elköltendő anyagi kerete, amivel biztosítani tudjuk azt, hogy a részt vevő modellek a fent említett összegeket biztosan meg tudják keresni. Így a keresetből nem csak a költségeiket tudják majd rendezni, de az általunk ígért összegek tisztán meg is maradnak számukra, persze ha valóban dolgozni jönnek velünk. Ezek az egynapos rendezvényen kb. 20-30.000 Ft, egy egész hétvégésen kb. 40-50.000 Ft, illetve az egyhetes rendezvényünkön, amellett, hogy nyaralásra is lesz időd, nagyjából 70-90.000- Ft. Természetesen a fotós-modell arányt úgy alakítjuk ki, hogy mindenki dolgozhasson, de ne kelljen megszakadnia. A fotósokat a szállás-útiköltségen felül a modelleknek fizetendő “kötelező modelldíj keret” terheli még. Ennek összegét mindenki maga határozhatja meg, mi csak egy alsó határt jelölünk meg. Az elköltendő összeget a fotósok úgy osztják be, ahogy nekik tetszik, tehát eldönthetik, melyik modellel mikor szeretnének dolgozni és mennyit. Egy modellel egyszerre maximum két fotós dolgozhat majd, illetve megegyezhetnek egy- vagy kétórás fotózási időtartamokban is. A modellek saját maguk kezelik majd az időbeosztásukat. A minimum, modellekre költendő díjszabás biztosítja, hogy minden modellnek nem csak rentábilis legyen a részvétel, de lehetőséget nyújt nekik a fizetős rendszer arra is, hogy tisztességes pénzt keressenek a rendezvények folyamán. Ha valaki többet vagy jobban dolgozik, többet is kereshet… Természetesen nem kizárt, inkább valószínű, hogy a fotósok az előre megjelölt minimum összegeknél többet is hajlandóak a fotózásokra költeni, ha a modellek munkája erre inspirálja őket. A modelleknek és a fotósoknak lesz lehetőségük az előzetes egyeztetésre, ami igazából javasolt is lenne. Erre minden rendezvényhez fogunk táblázatot biztosítani, hogy mindenki átláthassa a modellek időbeosztását és szabad időpontjait.

Korábbi rendezvényeinken tapasztaltak adták az ötletet ezen rendszer kialakítására. Rájöttünk, hogy ha gyakorlott, tudásszintünknek megfelelő modellekkel szeretnénk dolgozni, megfelelően érdekeltté kell tennünk őket ebben. Ezért  találtuk ki, hogy akkor térjünk át fizetős szisztémára. Így lesz rá lehetőség, hogy ha egy modell nem akar annyit dolgozni ilyen-olyan megfontolásból, akkor a fotósok inkább más modellekkel egyeztessenek fotózásokat és így a “modelldíj keret” differenciáltan kerül elosztásra a modellek közt. Akivel szívesebben dolgoznak a fotósok, többet keres. Mi a fotósonkénti minimum fizetendő modelldíjat úgy határozzuk meg, hogy átlagolva minden modell korrekt összeget vihessen haza.

Ha érdekelnek ezek a lehetőségek, töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot (A “mit vállalsz?” TFCD- alapon részre értelemszerűen csak akkor írj be valamit, ha esetleg vállalsz TFCD-fotózást is. A fizetőshöz sem szükséges semmit írnod, hiszen eleve aktmodellnek jelentkezel, ami kérünk, tüntess fel az üzenetedben.) :